Na jednom broju imate pravo na više operatera

Bez autora
Jun 13 2011

Od 1. lipnja operateri javnih komunikacijskih usluga moraju svojim pretplatnicima omogućiti limite kako bi svi korisnici koji to, naravno, žele mogli ograničiti mjesečnu potrošnju. Odluka se odnosi na usluge mobilne i fiksne telefonije, a donijela ju je Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM). Sukladno članku 45. Zakona o elektroničkim komunikacijama HAKOM je još prošle godine pokrenuo postupak o određivanju limita mjesečne potrošnje, a nakon javne rasprave naložio operaterima Hrvatskom Telekomu, Vipnetu, Optimi Telekom, TELE2, H1 Telekomu i Iskon internetu da svojim pretplatnicima omoguće ograničenja u iznosu od minimalno 50 kuna, 100, 150 itd., dok gornji limit nije naznačen. Nakon što korisnik dosegne limit, uključuje mu se zabrana svih odlaznih poziva osim 112 i službe za korisnike. Operateri bi morali korisnika na neki način podsjetiti da je pri kraju potrošnje, primjerice, da mu je ostalo još deset kuna do uključenja zabrane odlaznih poziva. To, međutim, nije istaknuto u ovoj odluci jer HAKOM definira samo iznos limita, ali ne i tehničko rješenje za izvedbu usluge.

Na jednom broju imate pravo na više operateraOd 1. lipnja operateri javnih komunikacijskih usluga moraju svojim pretplatnicima omogućiti limite kako bi svi korisnici koji to, naravno, žele mogli ograničiti mjesečnu potrošnju.

Odluka se odnosi na usluge mobilne i fiksne telefonije, a donijela ju je Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM). Sukladno članku 45. Zakona o elektroničkim komunikacijama HAKOM je još prošle godine pokrenuo postupak o određivanju limita mjesečne potrošnje, a nakon javne rasprave naložio operaterima Hrvatskom Telekomu, Vipnetu, Optimi Telekom, TELE2, H1 Telekomu i Iskon internetu da svojim pretplatnicima omoguće ograničenja u iznosu od minimalno 50 kuna, 100, 150 itd., dok gornji limit nije naznačen.

- Nakon što korisnik dosegne limit, uključuje mu se zabrana svih odlaznih poziva osim 112 i službe za korisnike. Operateri bi morali korisnika na neki način podsjetiti da je pri kraju potrošnje, primjerice, da mu je ostalo još deset kuna do uključenja zabrane odlaznih poziva. To, međutim, nije istaknuto u ovoj odluci jer HAKOM definira samo iznos limita, ali ne i tehničko rješenje za izvedbu usluge. Za pretplatnike koji već imaju neki korisnički paket, primjerice mjesečnu naknadu od 120 kuna, a žele uzeti ovu uslugu ograničavanja potrošnje, morat će uzeti prvi dozvoljeni limit, dakle 50 kuna, tako da će oni u telefoniranju biti ograničeni na 170 kuna. Važno je napomenuti da u ograničenje ne ulaze pozivi u roamingu jer se nacionalni operater od toga naplaćuje mjesec dana kasnije - pojašnjava Zagorka Krvavica, savjetnica za telekomunikacije pri splitskom Savjetovalištu za zaštitu potrošača.

Odluka HAKOM-a odnosi se, dodaje ona, i na fiksnu mrežu. Svoju potrošnju moći će, prema njezinim riječima, ograničiti i oni koji istodobno koriste usluge dvaju operatera.

- Primjera radi, netko je pretplatnik T-Coma, a zamijetio je kako neki drugi operater, na primjer Optima, nudi povoljnije cijene za razgovore u međunarodnom prometu. On može i dalje nastaviti plaćati pretplatu T-Comu i preko tog operatera obavljati pozive u domaćem prometu, dok će preko drugog davatelja usluge zvati inozemstvo i dolazit će mu, dakle, dva računa. Sa svakim operaterom pojedinačno korisnik može dogovoriti limit koji želi; kod jednog može govoriti za 50 kuna, kod drugog mu, primjerice, ograničenje može biti na 200 kuna - ističe Zagorka Krvavica.

U svakom slučaju odluka HAKOM-a, drži naša sugovornica, ide u smjeru zaštite potrošača jer je kontrola potrošnje ono za što su korisnici uglavnom najviše zainteresirani.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik